Coaching

Voldoende vitaliteit ervaren is een veelgehoord doel. De Westerse maatschappij waarin we leven biedt ontzettend veel mogelijkheden, maar is daarnaast voor veel mensen ook uitdagend: een zittend bestaan, hoge eisen ten aanzien van prestaties, een prikkelrijke omgeving of veel ongezonde verleidingen zijn slechts enkele voorbeelden van belastende factoren voor de vitaliteit. Daarbij is bekend dat we meer patronen uit onze jeugd meenemen dan ons lief is. Als je hierdoor niet volledig handelt in overeenstemming met jouw eigen natuur, is er sprake van aanpassing en dit kost erg veel energie.

 

Een coaching traject dat meer vitaliteit als doel heeft pakt diverse aspecten aan. Ik schrijf hierover ook regelmatig in mijn blogs. Gezonde voeding is cruciaal voor het lichaam, net als een ontspannen ademhaling dat is voor lichaam en geest. Met mindfulness en het vergroten van ons bewustzijn komen de inzichten. Eventueel zullen yogaoefeningen het geheel ondersteunen. Maar de allereerste voorwaarde voor verandering is dat je jezelf een beter bestaan gunt!

 

De stappen naar een vitaler leven doorlopen we samen binnen een traject van een vooraf afgesproken aantal sessies, met een duidelijk doel voor ogen, zodat je weet waar je aan toe bent. In het eerste gesprek maken we de hulpvraag helder. Na afronding van het traject is het mogelijk om losse sessies af te spreken, want door herhaling worden de nieuwe gewoontes extra goed verankerd en alleen blijvend resultaat zorgt voor groei.

Onderdeel van de coachingsessies zijn:

  • Voedingsanalyse en voedingsadvies
  • Ademhalingsoefeningen
  • Mindfulness
  • Yogaoefeningen

 

Naast het werk dat we samen doen is het zinvol om zelf voor voldoende beweging te zorgen. Afhankelijk van de aanwezige klachten kan dat betekenen vaker bewegen tot matig intensief sporten. Hiermee herstel je sneller en is de coaching effectiever.

 

Bekijk de diverse coachingpakketten die ik met zorg heb samengesteld om te zien welke vorm van coaching het beste bij jou past. Je bent van harte welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in mijn praktijk of telefonisch. 

 

De Coronamaatregelen worden in acht genomen.